Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Ψήφισμα


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

 

Έπειτα από την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ , κατά εμάς, απόφαση από το Μονομελές Εφετείο Εύβοιας, όπου δέχθηκε την Έφεση της Εταιρίας και δεν έκρινε  άκυρες τις απολύσεις που έγιναν κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2014, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

  Οι αποφάσεις των Δικαστηρίων πρέπει να γίνονται με όρους νομικούς και όχι ιδεολογικούς.

  Στο όνομα της ελεύθερης  οικονομίας δεν  καταπατούνται βάναυσα τα δικαιώματα και η προστασία των εργαζομένων.

  Έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, αναμένουμε και τις υπόλοιπες αποφάσεις (5 τον αριθμό), όπου η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ακολουθώντας τον νόμο και την φωνή της συνείδησής τους.

 

  Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και το σύνολο των Σωματείων της δύναμης τους, θα βρίσκεται εκεί υποστηρίζοντας με κάθε θεμιτό μέσο την ΑΚΥΡΩΣΗ των απολύσεων, την επαναλειτουργία του εργοστασίου  και την τελική δικαίωση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 


Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                       Δημήτρης ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ

Δελτία ΤύπουΔ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


      Το ΤΑΥΦΕ είναι ένα Ταμείο απασχολούμενων στο Φάρμακο ΝΠΙΔ, που χορηγεί εφάπαξ. Ταμέλη του Δ.Σ. του, εκλέγονται απευθείας από τους εργαζόμενους με εκλογές.

  Η ΠΟΙΕΦΣΕΚ είναι μια από τις Ομοσπονδίες που εκφράζουν τμήμα των ασφαλισμένων. Το 2014 εξέδωσε ανακοινώσεις, καταγγέλλοντας την εκλογική διαδικασία και χαρακτηρίζοντάςτην «πραξικοπηματική».

      Η Γενική Συνέλευση, για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής γινόταν στο Ναύπλιο, μακριά από την έδρα του Ταμείου και την βάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ασφαλισμένων και καταγγέλλονταν μεθοδεύσεις  της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (ΠΔΕ)  του Ταμείου στην πορεία προς τις εκλογές και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Και συνέβη το εξής πρωτοφανές: Ενώ δεν αντέδρασαν ούτε οι παράγοντες που καταγγέλθηκαν, ούτε η ΠΔΕ, «παρεξηγήθηκε» για λογαριασμό τους το Δ.Σ. του Ταμείου που προέκυψε από τις εκλογές και 10 μήνες μετά (!!!!) υπέβαλε αγωγή επιλεκτικά σε 8 μέλη της ΕΕ της Ομοσπονδίας (όχι σε όλους), ζητώντας από τον καθένα τους 240.000 ευρώ σαν αποζημίωση!!! 

Αυτό κάτι μας θυμίζει!!!!

Οι διώξεις κατά συνδικαλιστών, οι αγωγές, οι απειλές, οι εκβιασμοί, έχουν γίνει πολύ της μόδας τελευταία και σε συνάρτηση με τις αναμενόμενες αλλαγές στον Συνδικαλιστικό Νόμο, που θα περιορίζουν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα – όπως τον τρόπο προκήρυξης απεργίας – φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη νέα επίθεση ενάντια στην Εργατική Τάξη και στους εκπροσώπους της.


  Σαν Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταγγέλλουμε αυτές τις διώξεις και τις μεθοδεύσεις.

  Όλοι όσοι τις απεργάζονται θα μας βρουν απέναντι.

 

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

 

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

 

 

 

Εργασιακά

ΕΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■

Web Site: www.eka.org.gr e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Αρ. Πρωτ.: 1012                                                Αθήνα, 16/06/2017Προς τα Σωματεία

Μέλη του ΕΚΑ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συζήτηση με τα σωματεία μέλη μας για την απλήρωτη εργασία χθες Τετάρτη 14 Ιουνίου. Παρευρέθηκαν και εμπλούτισαν τη συζήτηση οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ευβοίας συνάδελφος Μπασινάς Στέφανος, Ελευσίνας συνάδελφος Λίγγος Ευάγγελος και Κιάτου συνάδελφος Κόλλιας Παναγιώτης. Παρενέβησαν ακόμη συνάδελφοι από Ομοσπονδίες και Σωματεία, καταθέτοντας τόσο τις εμπειρίες και τα προβλήματα που βιώνουν όσο και τις προτάσεις τους.

 

Οι παρεμβάσεις των συναδέλφων και των σωματείων ήταν ουσιαστικές και αποτελούν αφετηρία για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το συνδικαλιστικό κίνημα το επόμενο διάστημα. Τα προβλήματα και τα περιστατικά απλήρωτης, αδήλωτης ή ανασφάλιστης εργασίας είναι πολλά και κάθε κλάδος ή χώρος αντιμετωπίζει πληθώρα περιστατικών:

 

-                     «Εγκλωβισμένοι» εργαζόμενοι

-                     Πτωχεύσεις και μεταβιβάσεις εταιριών

-                     Νομικά έξοδα που ξεπερνούν τις απαιτήσεις

-                     Περιορισμένοι έλεγχοι και δυσκίνητες υπηρεσίες

-                      

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που περιγράφηκαν και βιώνονται καθημερινά στα συνδικάτα. Θεωρούμε ότι όλα τα σωματεία μέλη μας μπορούν να εμπλουτίσουν τις προτάσεις και σύντομα να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο διεκδίκησης το οποίο θα αποτελέσει βάση εκκίνησης πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων.

 

Στην προσπάθεια αυτή, θέλουμε συμμέτοχους και άλλα εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες ώστε οι συναντήσεις με κόμματα και κυβέρνηση να έχουν μεγαλύτερη πίεση και να είναι πιο αποτελεσματικές. Τα προβλήματα των εργαζόμενων αυξάνονται και εμείς πρέπει να απαντήσουμε με προτάσεις, παρεμβάσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

 


                     Γιώργος Μυλωνάς                                          Κώστας Κουλούρης  

Δελτία ΤύπουΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


ΔΙΑΡΡΗΞΗ, ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

  Για ακόμη μια φορά  άγνωστοι διέρρηξαν  το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και αφού μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου, έσπασαν τρεις εσωτερικές πόρτες σε κάθε όροφο ( αίθουσα Γ.Σ., ισόγειο, γραφεία Ταξικής Ενότητας, 1ος όροφος και Στούντιο  9.65 , 2ος όροφος) , πέρα από την ζημιά που προκάλεσαν, διαπιστώθηκαν μικροκλοπές.

  Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, όπου προχωράει σε έρευνες για διαλεύκανση του γεγονότος.

  Επειδή είναι η τέταρτη φορά που γίνεται ανάλογο γεγονός, διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση    ότι δεν τρομοκρατούμαστε και συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση